23948sdkhjf

Planerar uppsägningar

Finska Stockmann, som bland annat äger Lindex, gasar nu på digitaliseringen och planerar uppsägning av anställda i stödfunktioner.

Det finska detaljhandelsbolaget Stockmann fortsätter sina effektiveringsåtgärder och siktar på årliga kostnadsinbesparingar om minst åtta miljoner euro. För att förverkliga inbesparingsmålet inleder Stockmann samarbetsförhandlingar i en del av sina stödfunktioner i Finland.

Det framgår av ett pressmeddelande. De planerade åtgärderna kan leda till att cirka 95 personers anställningar avslutas. På grund av omorganiseringen reserverar bolaget cirka två miljoner euro på det första kvartalet 2018.

Förhandlingarna berör cirka 350 personer i leveranskedje-, ekonomi- och HR-positioner. Varuhusens försäljare minskas däremot inte för att "säkerställa en utomordentlig kundbetjäning", heter det.

Samtidigt investerar Stockmann i digitalisering och rekryterar runt 30-40 digitala experter till nya tjänster.

De årliga kostnadsbesparingarna på minst åtta miljoner euro avses till största delen förverkligas innan utgången av 2018. Stockmann vinstvarnade den 11 januari, bland annat på grund av svag utveckling inom Lindex.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047