23948sdkhjf

Gränbystaden växer

Omsättningen går uppåt och gallerian byggs ut – nu ska utbudet utökas.

Fastighetsägaren Atrium Ljungbergs mål med att bygga om Gränby Centrum till Gränbystaden är att skapa en andra stadskärna till Uppsala, och arbetet går framåt.

År 2017 ökade omsättningen hos butikerna och restaurangerna i Gränbystaden med 5,4 procent och den ligger nu på nära 2,6 miljarder kronor. Under året har dessutom 24 nya butiker och restauranger tagit plats eller fått nya lokaler där, bland annat dammodekedjan Commas första svenska butik, Uppsala Stadsmission, Ohlssons Tyger och Levi’s Store. I norra Gränbystaden öppnade även Elon Bo Wahlgren och Mio Möbler under hösten. I höst i år ska även Jysk, Rusta och Jula ta plats där.

Atrium Ljungberg har nu bestämt att bredda utbudet i Gränbystaden med kontor, bostäder, handel, service och upplevelser. I slutet av 2018 kommer bland annat två nya hyreshus att stå redo för inflyttning utanför gallerian. Dessutom ska det nya parkeringsgaraget med ytterligare 275 parkeringsplatser att invigas.

Utbyggnaden av den södra delen av gallerian, på drygt 11 000 kvadratmeter, förväntas vara färdig i tid till julhandeln i år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096