23948sdkhjf

Rekordår för pigg 51-åring

Frölunda Torg i Göteborg ökade ifjol omsättningen till drygt tre miljarder kronor. Det är köpcentrumets bästa år någonsin.

– Vi utvecklar vårt köpcentrum genom att lyssna på besökarna, bredda utbudet och skapa en levande atmosfär och härliga möten på centrumet och det är bland annat det som burit frukt, säger David Schongin, centrumchef för Frölunda Torg.

Det är tionde året i rad som Frölunda Torg ökar i försäljning och under samma tidsperiod handlar det om en total ökning på nära 100 procent. 2017 är dock ett rekordår då försäljningen ökade med närmare två procent. Omsättningen landade på 2,967 miljarder kronor.

I december slogs även försäljningsrekord för en enskild månad. Omsättningen, som landade på cirka 366,5 miljoner kronor, är en ökning med 1,6 procentenheter jämfört med samma månad föregående år. Under december månad besöktes Frölunda Torg av 1 229 004 besökare.

Tolv miljoner besökare har under året kunnat ta del av nyheter som ett förstärkt utbud av restauranger, caféer, matställen och de över 200 butikerna. Frölunda Torg belönades med Evimtetrix utmärkelse ”Storgöteborgs bästa utbud” under sommaren 2017 och blev även utsedda till Göteborgs bästa köpcentrum av Mix Megapols lyssnare i november 2017.

– Det är ett väldigt fint kvitto på att vi är på rätt väg, tycker David Schongin.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079