23948sdkhjf

Arla storinvesterar i Sverige

Arlas jättesatsning – 760 miljoner kronor investeras i produktionskapacitet och innovativ teknik i Sverige.
Investeringsplanen för 2018 är satt och Arlas styrelse har beslutat om en total investering på 527 miljoner euro varav 78 miljoner euro investeras i Sverige. Hälften av investeringarna för 2018 går till att öka Arlas försäljning utanför Europa. Fjolårets investeringsplan uppgick till 360 miljoner kronor i Sverige, man väljer alltså att fördubbla investeringen för 2018.

– Det här är en av de största, om inte den största, som vi har gjort under de senaste tio åren i alla fall, säger Patrik Hansson, vd, Arla Sverige, till Sveriges Radio Ekot.

"Avgörande för vår framtida verksamhet"
Investeringsplanen fokuserar på fyra huvudsakliga områden: möta den växande efterfrågan på mejeriprodukter, hälsosamma och naturliga produkter, att vara ledande inom vassle och en hållbar livsmedelsproduktion.

– Arla kan se tillbaka på en rad bra investeringar som genererat tillväxt. Styrelsen har nu beslutat att öka investeringarna eftersom vi har identifierat nya projekt och investeringar med potential för avkastning på både kort och lång sikt. Investeringarna kommer att skapa tillväxtmöjligheter för såväl företaget som ägarna, Arlabönderna. Vi menar att de här investeringarna är avgörande för vår framtida verksamhet, säger styrelseordförande Åke Hantoft, i ett pressmeddelande.

Mejeriet i Linköping får mest
Invetseringarna kommer att ske på samtliga av Arlas 13 mejerier i Sverige, men mest får Linköpings mejeri, 230 miljoner investeras för att skapa tillväxt och kostnadseffektivitet.

Man investerar även bland annat 60 miljoner kronor för vasselbearbetning på Falkenberg mejeri.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078