23948sdkhjf

”Jag hoppas på en mer synlig och närvarande polis”

Stockholms Handelskammare hoppas att tillträdande rikspolischefen Anders Thornberg kan få fler vakter, kameror och poliser på plats i förorterna. – Företagarna måste ha en god grundtrygghet för att kunna skapa jobb och tillväxt lokalt, säger vd Maria Rankka.

– Jag hoppas på en mer synlig och närvarande polis som kan skapa större trygghet för det lokala näringslivet, säger Maria Rankka, vd på Stockholms Handelskammare, i en kommentar till att regeringen utsett nuvarande Säpochefen Anders Thornberg till ny rikspolischef.

Hot, våld och rån har blivit allt vanligare förekommande för svenska företag. Det framgår av rapporten Kriminaliteten förgiftar företagandet i förorten, som publicerades av Stockholms Handelskammare under hösten. Den visar att var tredje småföretagare i utsatta områden har utsatts för brottslighet samt att drygt en av tio funderar på att flytta sin verksamhet på grund av problem med kriminalitet.

Stockholms Handelskammare hoppas nu att Anders Thornberg ska prioritera brott mot företagare i utsatta förorter mer.

– Det är ett allvarligt problem som jag hoppas att den nya rikspolischefen prioriterar ännu högre. Vi tror att kommunala vakter och fler kameror är en viktig del i att skapa trygghet, men det kommer definitivt också att behövas fler poliser på plats i förorterna, säger Maria Rankka.

– Företagarna måste ha en god grundtrygghet för att kunna skapa jobb och tillväxt lokalt. Det är nyckeln för att erbjuda människor bättre alternativ än kriminalitet och genom det vända utvecklingen, säger Maria Rankka.

Anders Thornberg tillträder rollen som rikspolischef den 15 februari.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063