23948sdkhjf

Skånska Byggvaror avyttrar dansk dotter

Bolagets omstruktureringsplan ledde till avyttring av danska Pavillon.

Den sista januari avyttrade e-handelsbolaget Skånska Byggvaror, som är en del av Byggmax Group, sitt dotterbolag Pavillon Danmark. Pavillon är en leverantör av kundanpassade glasbyggnader i Danmark.

Förändringen är en del i företagets omstrukturering till att bli ett mer renodlat bolag inom ”garden living”, där kärnkategorierna är trädgårdsbyggnader som uterum och växthus.

– Förvärvet av premium-verksamheten Pavillon gjordes just inför att Skånska Byggvaror förvärvades av Byggmax Group i November 2015. Under de senaste 24 månaderna har signifikanta ansträngningar gjorts för att fullt integrera Pavillon med Skånska Byggvaror, men inte till ett tillfredsställande resultat. Efter att ha utvärderat alternativ för omtag av verksamheten, har vi nu konkluderat att avyttra Pavillon är det bästa alternativet, säger Oscar Tjärnberg, vd för Skånska Byggvaror.

– Genom att avstå att försöka integrera en liten och inte väl passande verksamhet, kan vi nu lägga mer fokus på att utveckla våra styrkor i våra kärnmarknader, för att framåt driva lönsam tillväxt, tillägger han.

Pavillon omsatte cirka 20 miljoner danska kronor, motsvarande 26 miljoner svenska kronor, år 2017.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079