23948sdkhjf

Tillfällig vd-lösning blir permanent för Guldfågeln

Efter nästan ett år som tillförordnad vd går Peter Andersson över till en ordinarie roll.
I mars förra året flyttades Peter Andersson från en vd-roll inom Blentagruppen till en annan. I och med att Guldfågelns vd Martin Lindström sjukskrevs tog Peter Andersson, dåvarande vd för Blenta-ägda Ingelsta kalkon, över uppdraget som tillförordnad vd.

Tidsperioden som sattes i samband med utnämningen av tillförordnad vd bestämdes till ett år, men man gör nu slag i saken och gör Peter Andersson till ordinarie vd för Guldfågeln.

Han tog över vd-uppdraget för Ingelsta kalkon 2013 (och efterträdde även då Martin Lindström) och verkade dessförinnan som vd för Blenta AB. Tidigare har Peter Andersson också haft flera ledande uppdrag inom dåvarande Procordia och dessutom varit vd för Orkla foods danska verksamhet.

Fokus för den nyblivna ordinarie vd:n kommer nu att ligga på att få igång en effektiv drift i anläggningarna i Mörbylånga och Falkenberg, som bägge nyligen byggts ut.

– Nu är det viktigt för oss att vi för oss att se till att få ut de full effekt av de investeringar vi har gjort samtidigt som vi fortsätter att utveckla innovativa produkter och når ytterligare försäljningsframgångar, säger han i en kommentar.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081