23948sdkhjf

Kommun vill köpa galleria efter klagomål

Förhandlar med ägaren Cromwell efter klagomål från butikshyresgästerna. "Det finns ingen närvaro från ägaren", säger Jonny Bertholdsson, butikschef på Dressmann.

Butikshyresgästerna i Galleria Kvarnen i Mjölby kommun är inte nöjda med ägaren till fastigheten. Flera klagomål har lämnats in vilket har lett till att kommunen nu har inlett förhandlingar om att köpa fastigheten som gallerian ligger i. Den består av 13 650 kvadratmeter uthyrningsbar yta och är för tillfället till salu. 

– Vi är irriterade på att det finns så många tomma lokaler här. Många har flyttat ut men ingen har tillkommit och tagit deras plats. Det har inte heller genomförts några aktiviteter här för att locka fler besökare till gallerian. Det finns ingen närvaro från ägaren, säger Jonny Bertholdsson, butikschef på Dressmann i Galleria Kvarnen till Dagens Handel.

Jonny Bertholdsson samlade under hösten in namnunderskrifter från ansvariga i gallerians butiker.

 Alla skrev under. Vi ville att kommunen skulle uppmärksamma vår situation, berättar han.

Och nu har kommunen alltså inlett samtal om uppköp med Cromwell.

Den nuvarande ägaren är Cromwell Property Group som ägt gallerian sedan år 2016. Cromwell äger totalt 50 fastigheter i olika länder. I Sverige har företaget genomfört flera avyttringar de senaste åren och äger nu endast fastigheten London 12 i Örnsköldsvik och Råkan 7, 8 och 10 i Karlskoga. Det meddelar Fastighetsvärlden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094