23948sdkhjf

Gurkorna blir till ”ortens batonger”

Men Hemköp uppskattar inte grönsaksvandalismen.

Trasiga gurkor har blivit en allt vanligare syn på grönsakshyllorna. Anledningen är en ny våldsam lek där gurkorna blir till så kallade ”ortens batonger” där framförallt ungdomar slår varandra i huvudet med ”batongerna” för att i vissa fall filma det och lägga upp på Youtube.

Fenomenet sker oftast i matvarubutiker vilket personalen på Hemköp Falun City nu blivit varse då de hittar sönderslagna gurkor i butiken.

– Det händer flera gånger i veckan. Det blir ju svinn och kostar oss pengar. Vi får kasta flera gurkor som vi inte längre kan sälja. Hur mycket det rör sig om vet jag inte, säger Julia Hansson till Dalarnas Tidningar.

Personalen har kommit på personer i full färd med att slå till varande i huvudet varpå de fått en tillsägning och fått betala för gurkan.

–Det är fruktansvärt onödigt. Dessutom räknas det som skadegörelse och ser vi det igen blir det en polisanmälan, säger butikschefen Jonas Thunstedt till DT.

Gurkförstörelsen har även lett till att personalen satt upp en skylt i butiken, samt uppmanat kunderna att låta gurkorna ligga orörda på facebook.

Fenomenet har fått spridning i hela landet och det har till och med gått så långt så att en lärare på en högstadieskola i Karlstad fått uppsöka läkare efter att ha blivit slagen i huvudet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109