23948sdkhjf

Coops uppsagda Postnordavtal – regel snarare än undantag

Förhoppning finns om att upprätta nytt avtal innan årets slut.

Coop var inte nöjda med sitt avtal med Postnord och sa därför upp det i fredags. Nu uppger både Coop och Postnord att det inte hör till ovanligheterna, erfar Ehandel.se

– Så gör de varje år. Nu omförhandlar vi avtalen och då är det ingen ovanlighet att de sägs upp i samma veva, säger Thomas Backteman, kommunikationsdirektör på PostNord, till Ehandel.se.

För Coop har missnöjet främst gått ut på den dåliga lönsamheten för sina postombud och hoppas nu kunna få till ett bättre avtal med Postnord.

– För tillfället är det inte lönsamt att vara postombud, eftersom intäkterna inte väger upp för kostnaderna. Bakgrunden är att volymerna har ökat enormt, men villkoren i avtalet tar inte höjd för den utvecklingen, skriver Coops pressekreterare Ann Persson, till Ehandel.se.

Avtalet sträcker sig ytterligare ett år framåt och under den tiden kan båda parterna komma överens om ett nytt avtal. Det går inte i nuläget att säga vad effekterna för de drygt 300 berörda postombuden skulle vara om så inte sker. Men på Postnord är man inte oroliga.

– Vi tror att vi kan lösa det här, säger Thomas Backteman.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11