23948sdkhjf

Ica ska lyfta entreprenörskap

Ska dela ut pris till samhällsförändrande entrepenörer.

Ica ska instifta två nya pris som ska gå till personer som har visat entreprenöriella initiativ utanför organisationen genom att instifta ett särskitl Entreprenörspris.

Två pris med en prissumma på 100 000 vardera ska delas ut till ”Årets nystartare” och “Årets lokala hjälte”. Det första priset ska gå till en som invandrat till Sverige och med hjälp av sina erfarenheter och sitt entreprenörskap startat en verksamhet, som skapat nya möjligheter för både sig själv och andra. Priset som årets lokala hjälte ska istället gå till en person som bidragit till positiv utveckling i sitt närområde.

– Två viktiga samhällsutmaningar är den geografiska spricka som börjat uppstå i Sverige där vissa områden halkar efter i utvecklingen, och de skillnader i förutsättningar som finns mellan personer födda i Sverige eller utanför. Vi tror att ett ökat entreprenörskap är en del av lösningen i båda frågorna, säger Per Strömberg, vd Icagruppen i ett pressmeddelande.

Pristagarna bestäms med hjälp av omröstning och en namnkunnig jury bestående av prins Daniel, Aida Hadzialic, tidigare gymnasie- och kunskapslyftsminister, Sara Rosengren, professor vid Handelshögskolan i Stockholm, Anders Källström vd Lantbrukarnas Riksförbund, Ahmed Abdirahman, initiativtagare till Järvaveckan, ICA-handlaren Grete Tuven och Per Strömberg, vd Icagruppen.

Priset delas ut den 3 maj i Stockholm, och fram till den 10 mars kan alla nominera en entreprenör som förtjänar att uppmärksammas på Icagruppens hemsida.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081