23948sdkhjf

Sportamore utökar lagerinvestering

Ökar investeringarna med 25 procent.

Sportamores lagerautomation kommer under 2018 att utökas i ett antal steg såsom bolaget tidigare kommunicerat. De totala investeringarna, inklusive redan genomförda delar, beräknas nu dock uppgå till cirka 110 miljoner kronor över tre år, att jämföra med tidigare uppskattade 80 miljoner.

– Den utökade investeringen är tillfullo hänförlig till kapacitetsökning i anläggningen, skriver Sportamore i sin bokslutsrapport.

Driftsättningen av den nya automationsanläggningen har inte varit problemfri och förseningar vid uppstarten av anläggningen medförde ett försäljningsbortfall på 35 miljoner kronor i det tredje kvartalet, vilket bolaget uppgett tidigare.

– Efter vår flytt till en ny modern logistikanläggning med tillhörande investering i automation av logistikfunktionen ser vi nu positiva effekter på verksamheten, skriver vd Johan Ryding i rapporten.

Enligt Sportamore skickades under Cyber Week över 100.000 order problemfritt till kunder utan avkall på leveranstid. Under fjärde kvartalet har bolaget också levererat in dubbelt så mycket varor som det gjorde under motsvarande period 2016 och byggt upp ett större produktutbud "än någonsin tidigare".

– Det starkare utbudet och ett fokus som nu återigen är till fullo inriktat på försäljning har lett till en acceleration i tillväxttakt och under januari 2018 växer den totala omsättningen med 25 procent mot föregående år, detta i marknad där såväl sko- som konfektionsmarknaden uppvisat negativa tillväxttal, skriver vd:n.

Sportamore redovisar ett resultat efter skatt på 9,9 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2017 (10,3). Resultatet per aktie uppgick till 1:05 kronor (1:21).

Nettoomsättningen uppgick till 261 miljoner kronor (247).

Rörelseresultatet blev 11,8 miljoner kronor (13,8). Det justerade ebitda-resultatet blev 13,8 miljoner (14,2).

Ingen utdelning föreslås.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079