23948sdkhjf

Ett händelserikt år för Coop Nord

Sju nya butiker och sålda fastigheter.

Coop Nord har varit i en expansionsfas under 2017 med nyöppnade butiker och stora fastighetsaffärer.

Först ut var Coop online i Umeå. Därefter förvärvade Coop Nord fem butiker: Röbäck, Ånäset, Granlo, Tullporten och Brunne. I december invigdes en ny butik på Mariehem. Under 2017 kunde Coop Nord även påbörja etableringen av Coop Tomtebo i Umeå.

– Det har varit ett väldigt bra år för oss, säger Thomas Johansson vd på Coop Nord till Fri Köpenskap.

Coop Nords omsättning uppgick till 4 170 miljoner kronor att jämföra med förra årets 4 085 miljoner kronor. Resultat efter finansiella poster uppgick till 307 miljoner kronor, mer än en fördubbling i jämförelse i med förra årets 145 miljoner kronor. En starkt bidragande faktor till det goda resultatet är två försäljningar av handelsfastigheter, en i Umeå och en i Sundsvall

– Fastighetsaffärerna betyder väldigt mycket för resultatet men det är svårt att se exakt hur mycket det har påverkat. Hela redovisningen kommer i nästa vecka och sen kommer alla de enskilda butikernas så det går inte just nu att säga vad som har haft mest betydelse. Men jag kan iallafall säga att det underliggande butiksresultatet är bättre än förra året, säger Thomas Johanss.

Under året har förutom nyöppningarna flera butiker även bytt format som en del av Coops formatkonverteringar, ett arbete som även kommer att fortsätta under 2018.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079