23948sdkhjf

Life köper åtta butiker i Skåne

Köper butiker från Everkost i bland annat Malmö och Lund.

Hälsokedjan Life expanderar med köpet av åtta butiker från skånska Everkost. Förvärvet är strategiskt viktigt för Life och går i linje med ambitioner om att vara starka i Sveriges tre storstadsområden. Hälsokedjan köptes i oktober av investmentbolaget Fairford Group från norska Norvestor. Life har idag 170 butiker i Sverige, varav hälften är koncernägda och hälften drivs som medlemsägda butiker.

– Vi ser väldigt positivt på förvärvet då vi under flera år fört diskussioner med Everkosts ägare Gerhard Svensson och är nu äntligen i mål. Eftersom butikerna fortsätter att drivas som Life-butiker kommer kunderna inte att se så stor skillnad, säger Gunnel Åkerman, vd för Life Europe AB. 

Hälsoprofilen Gerhard Svensson har varit verksam i branschen i 39 år. Hans företag Everkost har varit medlem i Life-kedjan de senaste tio åren.

– Familjen behåller Trelleborgsbutiken för att kunna följa med i branschen. Utifrån den information jag har fått vid samtal med nya ägaren och deras syn på hälsobutikernas framtida utveckling, känns det tryggt för mig att lämna över till Life, både när det gäller personal och butikerna, säger Gerhard Svensson.

Fyra av de nya Life-butikerna ligger i Malmö. Övriga är placerade i Hyllinge, Hässleholm, Limhamn samt Lund.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109