23948sdkhjf

Från Flygstolen till e-handel

Nätresebyrån Flygstolens grundare Linda Bjernstål blir delägare i den nätbaserade klädbutiken Pillowtalk med kontor i skånska Viken.

Pillowtalk grundades 2014 av Karin Ramberg och Filippa Johansson. Nu får de sällskap av Linda Bjernstål som blir tredjedelsägare och operativt verksam i Vikenföretaget. Hon har ett förflutet som grundare och ägare till den Helsingborgsbaserade nätresebyrån Flygstolen som såldes i juli 2016.

Klädbranschen är dock ett helt nytt kapitel för henne.  
– Det känns fantastiskt att få gå in i en helt ny bransch, lära mig något nytt och börja om från början. Klädbranschen går igenom ett stålbad, och även stora aktörer som H&M har det svårt nu. Därför tycker jag det är extra intressant att investera i och arbeta med kläder av bra kvalité och klassiskt snitt, säger Linda Bjernstål till Helsingborgs Dagblad.

Pillowtalk är specialiserat på kashmirplagg och säljer framförallt tröjor, ponchos, halsdukar men även påslakan i egyptisk bomull. Försäljningen sker främst via företagets hemsida, men även genom återförsäljare.

– Min roll är att driva på företagets digitala utveckling och den e-handelslösning som man har påbörjat. En tanke är att framöver lansera verksamheten i andra länder, men i första hand handlar det om att bygga en bra plattform för den svenska marknaden, säger Linda Bjernstål.

Parallellt med engagemanget i Pillowtalk behåller Linda Bjernstål sina övriga styrelseuppdrag, bland annat som ledamot i Ängelholms Flygplats AB.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111