23948sdkhjf

Tar plats i city

Svenssons i Lammhult ökar tillgängligheten med en butik i Stockholms innerstad. ”Butiken är vår minsta hittills och jämfört med våra större butiker tar belysning, inredningsdetaljer, textil och vår inredningstjänst Studio Svenssons en större del av totalen”, säger vd Jörgen Bitzekis.

Svenssons i Lammhult har nu tagit plats med en ny butik på tredje våningen i Mood-gallerian i Stockholm. Enligt företaget själva var intresset från kunderna stort och försäljningen slog förväntningarna.

– Butiken har tagits emot mycket väl av alla fantastiska kunder och besökare men också av leverantörer och formgivare. Vi är otroligt nöjda med resultatet och första veckans besök och försäljning visar att även våra kunder verkligen uppskattar vår nya butik! Säger Jörgen Bitzekis, vd på Svenssons i Lammhult sedan 1 februari.

Vad är målet med butiken?

– Vi har under flera decennier haft många trogna kunder i Stockholmsområdet och sedan 2009 också en butik i Sickla Köpkvarter precis utanför Stockholm. Detta är ett sätt för oss att göra våra fantastiska produkter tillgängliga på ett enkelt sätt för många fler av våra befintliga kunder som idag handlar på vår e-handel samt för nya kunder som ännu inte haft möjligheten att besöka oss. Vi gör också vår inredningstjänst Studio Svenssons mer lättillgänglig för alla som jobbar inne i city och har svårt att ta sig ut till Sickla för att träffa en inredare.

Med sina 300 kvadratmeter är den nya butiken Svenssons minsta hittills. Vad ligger fokus på?

– Butiken är vår minsta hittills och jämfört med våra större butiker tar belysning, inredningsdetaljer, textil och vår inredningstjänst Studio Svenssons en större del av totalen. Vi är ändå mycket nöjda med hur vi har lyckats koka ner vårt sortiment och erbjudande för att kunna visa upp Svenssons som helhet om än i mindre kostym.

Planerar ni att öppna fler citybutiker?

– Detta är vår första citybutik i den här storleken och det här konceptet så vi vill först säkerställa att den fortsätter på det fina sätt som den har börjat.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078