23948sdkhjf

Castellum bygger lager utan kund

Bygger lager- och logistiklokal på 8 800 kvadratmeter i Kungsängen för att möta efterfrågan från industri och e-handelsbolag – ingen kund finns färdig ännu.

Castellum har inlett arbetet med att bygga upp en ny lager- och logistikbyggnad på Mätarvägen 9 i Brunna i Kungsängen utanför Stockholm – samma område som e-handelsbolaget Zalando har en logistikanläggning.

Den nya byggnaden är en del av Castellums satsning i Stockholm Väst Logistikområde, som ligger nära både E18 och E4. Där kommer cirka 140 miljoner kronor att investeras, varav 41 miljoner redan har lagts ut på markförvärv och påbörjade markarbeten.

Den nya byggnaden ska vara färdigställd under första kvartalet 2019. Den ska miljöcertifieras enligt certifieringsmodellen Miljöbyggnad nivå silver.

Arbetet har påbörjats fastän det inte ännu finns någon tilltänkt kund. Anledningen är en hög efterfrågan från stora industriaktörer och e-handelsbolag, enligt företaget. Förväntningen är att uthyrningen av byggnaden ska generera intäkter om cirka elva miljoner kronor.

– Castellum stärker kvaliteten i sin portfölj med en flexibel och modern lager- och logistikbyggnad i ett av Stockholms attraktivaste lägen. Dessutom i ett område där vakansgraden är låg och där vi genomför markarbeten för fortsatt expansion, säger Henrik Saxborn, Castellums koncernchef.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125