23948sdkhjf

Bygger jättelager i Jönköping

Förbereder expansion – bygger ut logistikverksamheten i Jönköping till 45 000 kvadratmeter. ”Vi har växt kraftigt senaste åren och den utvecklingen kommer fortsätta”, säger vd Marcus Tagesson.

Nätbutiken Babyshop växer och planen är att fortsätta expandera. För att möjliggöra detta byggs nu företagets automatiserade lager i Jönköping ut. Utbyggnaden innebär nästan en fördubbling av den nuvarande ytan, från 21 000 till 45 000 kvadratmeter, vilket gör det till en av de största logistikfastigheterna för nordiska e-handlare. För fem år sedan hade företaget en lageryta om 4 000 kvadratmeter.

Lagret ska stå färdigt i början av hösten. I samband med utbyggnaden kommer antalet medarbetare i anläggningen att utökas.

– Vi är närmare 100 personer totalt sett på vårt lager och kontor i Jönköping. Den siffran kommer öka allt eftersom vi växer, säger Marcus Tagesson, vd Babyshop Group, till Dagens Handel.

Babyshop investerar i logistikfastigheten tillsammans med Qvana Invest, som är specialiserade på nyutveckling av lager och logistikfastigheter i just Jönköping.

Babyshops plan är nu som sagt att expandera och företagets primära fokus ligger enligt Marcus Tagesson bland annat på Norden.

– Våra primära marknader där vi också lägger fokus är Norden och Storbritannien. Vi har växt kraftigt senaste åren och den utvecklingen kommer fortsätta enligt våra uppskattningar, säger han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079