23948sdkhjf

Matbutiker in på börsen

Finskt fastighetsföretag blir första matbutiksaktören på svenska börsen.

Fastighetsbolaget Cibus Nordic Real Estate, ett nybildat företag som investerat närmare 8 miljarder kronor i 123 finska dagligvaruaffärer listas under fredagen på First North och förhoppningen är att få en notering på Stockholmsbörsen inom en snar framtid, det skriver Dagens industri.

Företaget blir då första i sitt slag på den svenska börsen. Att det blir Stockholmsbörsen och inte Helsingforsbörsen företaget noteras på är ett högst medvetet val

–[...] Det finns många fler fastighetsbolag noterade i Sverige än i Finland, planen är att vi ska ansöka om notering på Stockholmsbörsen så fort som möjligt. Vi ska även titta på att ta klivet in på den svenska fastighetsmarknaden för matbutiker, i Sverige finns det många stora existerande portföljer som är intressanta samt enskilda fastigheter, säger Patrick Gylling, som nu blir arbetande styrelsemedlem i Cibus till DI.

Patrick Gylling tror inte att näthandeln är ett stort hot mot den fysiska matbutiken.

– Matförsäljning på nätet kan fungera i storstäder som St Petersburg och London. Men det är bara 4 procent av matförsäljningen i Finland som sker på nätet. Mat på nätet växer inte eftersom ingen av aktörerna gör vinst, säger han till tidningen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093