23948sdkhjf

Det våras för Teknikmagasinet

Teknikmagasinet lägger ett tufft 2017 bakom sig och blickar framåt mot ljusare tider.

Efter ett tungt 2017 som innehöll stora skulder, nedläggning av två butiker (en i Jönköping och en i Växjö) och företagsrekonstruktion i juni, så blåser det nu positiva vindar hos Teknikmagasinet. Försäljningen ökar och en ny ägare kan vara på ingång. Dessutom förlängs rekonstruktionstiden.

- Nu ser vi att vi börjar vända och effekter märks både på intäkter och omkostnader. Vi ser verkligen fram emot att komma ur den här rekonstruktionen och blicka framåt, säger Teknikmagasinets vd Catherine Sahlgren till Handelsnytt.

Nya rutiner vid transport

Företaget har sett över såväl schemaläggning som personalkostnader och gjort en översyn av extrapersonal. Man har dock inte skurit i de anställdas timmar. Man har även fått nya rutiner vid transport av nya varor till butikerna och har därigenom inte varit i ett lika stort behov av extratimmar, även om vissa anställda har fått gå upp i arbetstid.

Samtal förs med potentiell ny ägare

Nu kan även en ny ägare i form av finansmannen Peter Gyllenhammar snart vara ett faktum. Samtal pågår just nu mellan rekonstruktören, Teknikmagasinets huvudägare Segurah och Peter Gyllenhammar AB.
- Han kom in i processen efter nyår, men ingenting är klart än. Det känns hur som helst väldigt bra. Det är en mycket intressant intressent, säger Catherine Sahlgren till Handelsnytt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078