23948sdkhjf

Han blir ny vd för NK

Nordiska Kompaniet har utsett ny vd med ett förflutet från Björn Borg och Lidl.

Henrik Andréasson har utsetts till ny vd för Nordiska Kompaniet med ansvar för varuhusen i Stockholm och Göteborg. Han efterträder Mattias Nygårds och ska ingå i fastighetsägaren Hufvudstadens koncernledning som chef för affärsområdet NK.

Henrik Andréasson tillträder tjänsten senast den 6 augusti 2018 och kommer närmast från Fiskars där han verkat på fler positioner senast som global retailansvarig för företaget. Han har även ett förflutet som retailchef hos Björn Borg och från Lidl och rollen som area sales manager. Bo Wikare är tillförordnad vd för NK fram till Henrik Andréassons tillträder och återgår därefter till ordinarie tjänst som chef för affärsutveckling på Hufvudstaden.

- NK är ett fantastiskt varumärke med en över hundraårig historia. Varuhusen är nu inne i en spännande förändringsresa driven av förändrade kundbeteenden. Jag ser fram emot att tillsammans med mina nya kollegor och varuhusens alla entreprenörer vara med och skapa framtidens NK, säger Henrik Andréasson, tillträdande vd för varuhusen i en kommentar.

Sedan 1998 ingår NK i fastighetsägaren Hufvudstadens bestånd. I detta nu pågår förnyelsearbete på framförallt NK i Stockholm men även på varuhuset i Göteborg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063