23948sdkhjf

Åhléns stänger ännu ett varuhus - "Kom som en chock"

Åhléns i Ludvika har meddelat personalen om att verksamheten läggs ned.

Åhléns stänger ännu ett varuhus. Den här gången är det butiken i Ludvika som till slut slår igen portarna och lägger ned verksamheten. Ett beslut som påverkar elva anställda.
-
Sammantaget ser vi inte att vi får verksamheten att gå ihop ekonomiskt vilket gör att vi tyvärr har behövt ta ett beslut om en avsikt att stänga varuhuset. Vi ställer höga krav på alla våra varuhus vad gäller läge, kundunderlag och lönsamhet och beslutet om nedläggning är fattat utifrån en helheltsbedömning, säger kommunikatör Monica Hultgren till Dala-Demokraten.

"Inne i stora förändringar"

Planen är dock att låta varuhuset hålla öppet året ut och sedan bomma igen i inledningen av 2019.
-
En viktig förklaring till beslutet är också att hela detaljhandeln är inne i stora förändringar, och vi måste agera för att möta de förändringar som nu sker i vår omvärld med digitalisering och nya konsumtionsmönster. Åhléns satsar på fullskalig omnihandel, vilket innehär att vi kommer att lägga ökad viktvid att integrera våra fysiska varuhus med e-handel, säger Hultgren.

"Kom som en chock"

I och med Åhléns nedläggningsbeslut förlorar Ludvika sitt sista varuhus och beskedet har mottagits med stor bedrövelse.
- Det kom som en chock för mig också och de som är runtomkring mig. Det har var inte vad vi behövde. Men man måste respektera Åhléns beslut. Vi får vara jätteglada att de har varit här, säger Sussi Sakofall, centrumutvecklare i Unika Ludvika, till Dala-Demokraten.

Beskedet om nedläggningen kom just efter att Åhléns redovisat minskad omsättning och fortsatta förluster, men ett förbättrat resultat under 2017, jämfört med det katastrofala 2016. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078