23948sdkhjf

Fingerprint Cards kommenterar handelsstoppet

Fingeprint Cards tillbakavisar uppgifterna, efter tisdagens handelsstopp. Och raset fortsätter.

Fingerprint Cards slår tillbaka efter tisdagens handelsstopp. Man skriver i ett pressmeddelande att man varken har delgivit priskänslig information, eller kommenterat analytikerestimat.

Fingerprint Cards för regelbundet samtal med analytiker för att diskutera deras antaganden, och för att repetera och förtydliga bolagets tidigare kommunikation angående den finansiella utvecklingen”, skriver biometribolaget.

Enligt uppgift ska bolaget ha kontaktat Paretos analytiker och i telefonsamtalet menat på att estimaten var för höga. Det säger dock Fingerprint är en felaktig bild. Däremot medger man att man varit i kontakt med analytiker på tisdagen om förändringar i marknadsförhållandena. Fingerprint förväntar sig en sjunkande försäljning av sina sensorer, då den kinesiska smarttelefonsmarknaden försämrades under fjärde kvartalet. Men detta är något som tidigare kommunicerats i årsredovisningen, enligt bolaget själva.

Under samtalen den 19 mars kommenterade bolaget exempelvis den accelererande förändringen i marknaden för kapacitiva fingeravtryckssensorer för smartphones, som kommunicerades i bokslutsrapporten för 2017", skriver Fingerprint.

När handeln i biometriaktien återupptogs på onsdagsmorgonen fortsatte raset från 8,93 kr till 8,11 kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078