23948sdkhjf

Hon blir ny vd för Akademibokhandeln och Bokus

Efter tio år på posten lämnar Maria Hamrefors över vd-skapet till nästa Maria.

Maria Edsman tar över som ny vd för Akademibokhandeln och Bokus, som sedan juli ingår i den svenska industrigruppen Volati. Hon tar över efter Maria Hamrefors, som suttit på posten sedan 2010.

Vårt mål är att vara ledande i alla försäljningskanaler för böcker. Vi har redan en stark position både i butik och e-handel och jag ser fram emot att i rollen som vd fortsätta utveckla vår position och våra kunderbjudanden i både den fysiska och digitala världen, säger Maria Edsman.

Hon har varit försäljningschef för Akademibokhandeln sedan 2014 och har tidigare erfarenhet som vd för klädkedjorna Polarn O Pyret och Brothers & Sisters.

Den interna rekryteringen understryker vår uppfattning att Akademibokhandeln är ett välskött företag med en engagerad, kunnig och drivande ledning. Maria Hamrefors har gjort ett fantastiskt arbete som omfattat samgåenden, omställningar och framåtriktade satsningar, och jag kan inte tänka mig någon bättre lämpad än Maria Edsman att ta det arbetet vidare, säger Mårten Andersson, styrelseordförande i Akademibokhandeln och vd för Volati.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079