23948sdkhjf

Han tar över klubban i KF

Allt talar för att Tommy Ohlström blir ny ordförande i Kooperativa Förbundet (KF) efter Anders Sundström. Ohlström är för närvarande vd i KF, och en tänkbar lösning är att vice vd:n och chefsjuristen Anders Dahlquist-Sjöberg hoppar in som tillförordnad vd.

Valet av ny styrelseordförande sker på KF-stämman den 18 april. Valberedningens ordförande Conny Fogelström berättar för Fri Köpenskap att vd:n Tommy Ohlström är den person som nominerats av överlägset flest.

- Den förändringsresa som KF och Coop nu är mitt uppe i och som ska leda till att vi blir lönsammare och tar nya marknadsandelar har bara kommit halvvägs. Då anser valberedningen att det bästa är att välja en ordförande som har förmåga att orka hålla i omställningen och samordningen ända in i mål. Tommy Ohlström är en sådan person, säger Fogelström i ett pressmeddelande.

 Ohlström är glad över förtroendet från valberedningen.

- Jag är självklart hedrad över att valberedningen föreslår mig som ordförande. Nu är det upp stämman att avgöra om jag också har deras förtroende, säger han.

Ohlström kan däremot inte både vara vd och ordförande i KF.

- Det skulle strida mot våra etiska regler. Vem som blir ny vd är helt och hållet en styrelsefråga, men det är tänkbart att vice vd:n Anders Dahlquist-Sjöberg hoppar in som tillförordnad vd, säger Conny Fogelström som dock betonar att det överhuvudtaget inte är en fråga för valberedningen. 

Både Anders Sundström och KF:s vice ordförande Sune Dahlqvist lämnar vid stämman i april. Valberedningens förslag till ersättare för Dahlqvist är Jan Jonsson från Konsumentföreningen Stockholm.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078