23948sdkhjf

Amazon höjer skidbacke i Eskilstuna

Datahallar ger Vilsta friluftsområde höjd skidbacke, tack vare gåva från världens största näthandelskedja.

Amazon Web Services (som ägs av Amazon) etablering i Eskilstuna har fått oanade följder. Det möjliggör nämligen att Vilsta friluftsområde kan höja sin skidbacke med tio meter, genom att använda schaktmassor från byggnationen av Amazon Web Services.

Vi är mycket glada över att vår datacenterinvestering i Sverige kan hjälpa Eskilstuna kommuns strävan att höja skidbacken i Vilsta. Som bolag är vi måna om att ta en aktiv roll i de samhällen där vi verkar, både som ansvarsfull arbetsgivare och som god granne. Vi ser fram emot att njuta av den nya skidbacken tillsammans med Eskilstunas invånare framöver, säger Guido Bartels, Nordenchef på Amazon Web Service.

Massorna från bolagets nyinköpta tomt testades och godkändes av miljö- och räddningstjänstförvaltningen, vilket i sin tur möjliggjorde användningen av massorna till backen. Dessa skänktes av Amazon till kommunen och höjningen av skidbacken kunde påbörjas.

Något som för oss skulle ta cirka 3–5 år blev möjligt direkt genom att Amazon Web Services kom till Eskilstuna. Nu kan vi snabbt få en utvecklad backe för alpint, rail och lek, säger Magnus Nilsson, ordförande i Tunafors SK.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.132