23948sdkhjf

Cloettas finanschef går vidare

I spåren av ett par tidigare ledningsförändringar kommer nu en tredje – CFO:n lämnar för kredithanteringsföretag.
Cloettas finans- och ekonomidirektör (CFO), Danko Maras, blir den tredje uppsatta chefen på kort tid som lämnar bolaget, när han nu meddelar att han istället kommer ta över en CFO-roll hos kredithanteringsföretaget Intrum.

Danko Maras har haft nuvarande roll i Cloetta sedan åtta år tillbaka (inkluderat två år i dåvarande Leaf) och fungerade även som tillförordnad vd mellan september 2016 och februari 2017, innan Henri de Sauvage-Nolting tog över. Enligt den senare ser man att Maras "spelat en avgörande roll i omvandlingen av koncernen".

– Efter åtta intensiva år där jag haft möjligheten att vara med på resan som gjort Cloetta till ett ledande konfektyrbolag, känner jag att det nu är dags att ta mig an nya utmaningar utanför Cloetta, säger Maras själv i ett pressmeddelande.

Han lämnar Cloetta i juli, efter årets andra kvartalsrapport. Enligt Cloetta har man redan nu påbörjat rekryteringsarbetet.

I och med att Danko Maras byter bolag har tre chefer ur godistillverkarens koncernledning antingen lämnat eller meddelat att de ska lämna bolaget under de senaste veckorna – tidigare har även lösgodischefen Dani Evanoff och marknadsdirektören Erwin Segers lämnat.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081