23948sdkhjf

Bok- och pappershandeln störtdök

Försäljningen rasade för bok- och pappershandeln i februari och även leksakshandeln och guldsmedshandeln föll tungt.

Försäljningsvolymen i detaljhandeln ökade med 1,5 procent i februari 2018, jämfört med motsvarande månad förra året, det visar HUI Researchs och SCB:s detaljhandelsindex. Sällanköpsvaruhandeln ökade med 3,4 procent, medan dagligvaruhandeln backade med 1 procent. 

De gick bäst

Allra bäst gick det för optikhandeln och sport- och fritidshandeln. Optikhandeln ökade försäljningen med 8,4 procent mätt i löpande priser och 3,1 procent mätt i fasta och kalenderkorrigerade tal. Sport- och fritidshandeln ökade försäljningen med 7,9 procent mätt i löpande priser och mätt i fasta och kalenderkorrigerade tal med 12,0 procent.

Även elektronikhandeln gjorde en stark månad och ökade försäljningen med 6,5 procent mätt i löpande priser, samt hela 16,0 procent mätt i fasta och kalenderkorrigerade tal.

De gick sämst

Sämst gick det för leksakshandeln, guldsmedshandeln och bok- och pappershandeln. Leksakshandeln backade med 10,1 procent mätt i löpande priser och gjorde ett minusresultat på 8,9 procent mätt i fasta och kalenderkorrigerade tal. Guldsmedshandeln backade med 13,6, respektive 14,5 procent och bok- och pappershandeln hade det ännu tyngre med -10,5 procent respektive -18,4 procent.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079