23948sdkhjf

Han blir ny vd på Hemtex

Björn Abild avgår som vd hos Hemtex och lämnar över till en välbekant ersättare.

Anders Lorentzson tar över vd-posten hos Hemtex. Det är ett välkänt ansikte som sedan 2016 sitter i bolagets ledning, med ansvar för försäljning, drift och sortiment & inköp. Han har sedan 2009 haft ledande positioner inom Ica Gruppen, till exempel i ledningen för ICA Special och landschef för RimiBaltic i Estland. Han har även varit försäljningschef på Expert. Han tillträder sin nya tjänst den 1 maj i år.

Jag är väldigt glad att få möjligheten att fortsätta den tydliga förändringsresan som Hemtex har påbörjat, tillsammans med alla fantastiska medarbetare inom bolaget. Vi är redan väl positionerade på marknaden med ett starkt varumärke, en snabbt växande onlinekanal tillsammans med våra 150 butiker i Sverige, Finland och Estland, vilket sammantaget ger oss en stark bas att arbeta vidare från, säger Anders Lorentzson.

"Naturlig efterträdare"

Per Strömberg, vd Ica Gruppen:
Jag är glad över att få hälsa Anders välkommen som ny vd för Hemtex. Han är en naturlig efterträdare till Björn och jag är övertygad om att han kommer att kunna vidareutveckla det omfattande förändringsarbete på Hemtex som Björn har initierat. Samtidigt vill jag tacka Björn, som med sin gedigna retail-kunskap och sitt starka ledarskap, har tillfört mycket till ICA Gruppen under de nio år han har jobbat med oss

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.455