23948sdkhjf

Butiken slutar med kontanter

Stöldvåg ledde till drastiskt beslut.

Coop Konsum Norrliden, norr om Kalmar, har efter en period av flera väpnade rån och inbrott valt att helt sluta med kontanter.

– Själva orsaken till förändringen är fruktansvärd men det känns bra att vi gör det här nu, vi gör det för att göra det tryggt för vår personal och våra kunder, säger Maria Johnsson, områdeschef till Fri Köpenskap.

Från och med idag den 3 april är butiken helt kontantlös, ner till minsta insamlingsbössa och även om förändringen kan innebära problem för en del kunder har reaktionen hittills varit stöttande enligt Maria Johnsson.

Butiken blir den första Coop-butiken som helt upphör med kontanter men enligt Jerry Svennerlind, vd Kf Göta finns det inga planer på att genomföra något liknande i några andra butiker.

– Det finns inga funderingar på det, det här är ett ganska unikt beslut. Det fanns få, om några andra möjligheter då de här brotten ökade otryggheten för personalen men även ledde till en minskad omsättning; folk drar sig för att handla i en butik som utsätts för rån, säger han.

– Det är inte ett inlägg i debatten om ett kontantlöst samhälle.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.142