23948sdkhjf

Ikea dementerar: "Vi har inte haft någon testproduktion i Etiopien"

Ikea dementerar uppgifter om testproduktion i Etiopien.

Under påskhelgen kom SVT Nyheter med uppgifter om att Ikea testkört produktion i Etiopien och planerar att etablera sig i landet. Uppgifter som tillbakavisades. Nu förklarar talespersonen, Mattias Hennius läget för Dagens Handel.
– Vad jag vill ha sagt och menar är att när det gäller Afrika, så tittar vi kontinuerligt på olika länder vi skulle kunna köpa från eller producera i. Vi har tittat på en rad olika länder och Etiopien är ett av dessa. Vad jag är bestämd i är att det finns inga som helst beslut fattade att vi ska producera något i Etiopien, säger han och fortsätter:

– Jag vill understryka att vi har ingen verksamhet och har inte haft någon testproduktion där. Vi har tittat på möjligheten och medarbetare från Ikea har varit på plats, men inga beslut är fattade.

Söker Ikea afrikanska länder att expandera i, eller flytta befintlig produktion till. Eller rör det sig bara om att allmänt se över vilka möjligheter som finns?
– Jag skulle kalla det här för att vi rent allmänt tittar på en rad olika länder hela tiden. Så skulle jag vilja uttrycka det. Antingen så fattar vi ett beslut att producera i ett land, eller så gör vi inte det och i det här fallet har vi inte gjort det.

– Sen kan jag säga att om vi en dag fattar ett sådant beslut så kommer vi att berätta det. Vi har ungefär 1000 olika leverantörer i 50 länder, som tar fram produkter vi säljer i varuhusen och det är inget hemligt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172