23948sdkhjf

Maxi satsar mot ungdomsarbetslöshet

Ica Maxi Vasa Handelsplats går in som delägare i Telge Tillväxt, ett samarbete mot ungdomsarbetslösheten i Södertälje.

Telge Tillväxt startades upp år 2011. Där anställs arbetslösa ungdomar i Södertälje kommun. De erbjuds sedan coachning och tillgång till studier i upp till ett år samtidigt som de aktivt ska söka jobb eller utbildning. Syftet med satsningen är att minska ungdomsarbetslösheten och sedan starten 2011 har 150-200 ungdomar tagit del av hjälpen. Av dessa kommer ungefär två tredjedelar direkt in i nytt arbete eller studier.

Maxi ny delägare

Telge Tillväxt är ett samarbete mellan offentlig sektor och storföretag och satsningen har sedan tidigare fyra externa delägare – Scania, Sodexo, Mekonomen och Peab – som alla äger en procent var. Nu kliver Ica Maxi Handelsplats in och köper en lika stor andel.

– Att integrera människor i arbete är en av de viktigaste frågorna i Sverige idag. Vi vill skapa arbetstagare istället för bidragstagare och det som är bra för Södertälje är bra för oss. Beslutet att bli delägare i Telge Tillväxt känns som ett jättebra och fint nästa steg i vårt arbete med att få in fler unga människor på arbetsmarknaden och inom handeln, säger Jonas Berg, Ica Maxi Vasa Handelsplats.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062