23948sdkhjf

Väljer skönhet framför mode

Freddy Sobin tar över på skönhetskedjan.

I september tar Freddy Sobin över som ny vd på skönhets- och kosmetikkedjan Kicks.

Han har lång erfarenhet inom detaljhandel och särskilt e-handel och på tisdagen blev det känt att han avgår från sin nuvarande post som vd och koncernchef för Consortio Fashion Group – där bland annat Bubbleroom och Cellbes ingår. Där har han verkat som vd sedan år 2011.

Innan dess var han e-handelschef och senare vd för Haléns och han var tidigare med och byggde upp Tretti.se. Han har dessutom suttit i styrelsen för olika e-handelsbolag som exempelvis Lenson och Outnorth.

I dagsläget är även Freddy Sobin styrelseordförande för branschorganisationen Svensk Digital Handel.

Rollen på Kicks tar han över efter Pontuz Bjelfman, som varit företagets vd i tolv år. Bjelfman sitter kvar på posten fram till dess att Freddy Sobin kan tillträda.

– Kicks går nu med full kraft in ett nytt marknadslandskap med ökad konkurrens, ökad prispress och omnihandel.  Många investeringar och satsningar har gjorts, men Kicks behöver ytterligare utveckla sin verksamhet, med stärkt omnikanalserbjudande i fokus. Freddy kommer med sin erfarenhet inom handel och framförallt e-handel kunna leda Kicks framåt. Vi är mycket glada över att ha kunnat rekrytera Freddy, säger Mia Brunell Livfors, Kicks styrelseordförande och koncernchef samt vd för Axel Johnson.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095