23948sdkhjf

Flash öppnar i Dea Axelssons butiker

Under hösten har shop-in-shops för Flash öppnat i tre av kedjans butiker. Nu väntar ny yta då Flash stänger butik.

Under hösten har Flash öppnat shop-in-shop i tre av Dea Axelssons butiker; i Katrineholm, Vällingby och Uddevalla. Nu väntar shop-in-shop för Flash i Dea Axelssons butik i Smedjan i Luleå.

Därmed stänger butiken för Flash i citygallerian Strand i Luleå.

- Det är egentligen ett helt odramatiskt beslut och handlar om att vi kan erbjuda Flash och Dea Axelssons sortiment till fler kunder. I fallet med Luleå så förändras hela Strand och det våningsplanet där Flash butik låg byggs om helt och gallerian får in  en ny stor aktör. Vi tittade efter en ny lokal men hittade ingen som passade oss och tycker istället att det här blir en bra lösning. Då kan vi även fortsatt erbjuda Flash sortimentet till kunderna i Luleå istället för att försvinna helt från den fysiska miljön, säger vd  Fredrik Johansson till Habit.

Enligt Fredrik Johansson handlar det också om att se över möjligheterna och vara så yteffektiva som möjligt givet de tämligen tuffa tiderna i den fysiska modehandeln.

I många butikslokaler ryms båda koncepten menar han men poängterar samtidigt att det inte handlar om något nytt grepp som ska gälla för alla butiker. Där möjligheten finns kan samgående bli möjligt, särskilt istället för att behöva lämna mindre orter och handelsplatser där omsättningen  varit lägre.

Hur har kunderna uppfattat den nya satsningen?

- Det gäller som sagt bara ett litet antal butiker men det har tagits emot väl och vi upplever att kunden tycker att det är ett välkommet inslag, säger Fredrik Johansson.

Det har gått drygt ett år sedan konkursen i Dea Axelssons Mode  och då Mellby gård via dotterbolaget Flash förvärvade verksamheten i januari i fjol. Efter sammangåendet bildades nya bolaget Lund Fashion.

Hur har det gått sedan dess?

- Det går enligt plan och vi är långsiktiga och ser att utvecklingen går åt rätt håll och den jämförbara försäljningen är bra. Men det fanns anledningar till att Dea Axelssons gick i konkurs och det tar tid att ta sig igenom större dramatiska förändringar men med tanke på det känns som att vi är på rätt väg.

I Lund fashion ingår totalt 103 butiker; 78 för Flash varav 3 i Danmark samt 25 butiker för Dea Axelssons.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125