23948sdkhjf

Hon tar över på Eleven

Skönhetsföretaget får ny vd och majoritetsägare.

Pernilla Barkman är ny vd på e-handelsbolaget Eleven. Sedan årsskiftet har hon arbetat med varumärket och att bestämma vad företaget ska satsa på framöver. Hon har tidigare jobbat på mediabolaget Schibsted, där hon bland annat varit med och byggt upp Blocket och hitta.se samt varit drivande i digitaliseringen av livsstilssegmentet på Aftonbladet. Hon har dessutom varit vd för Schibsted Lifestyle Online med shoppingsajterna The You Way och My Home.

Pernilla Barkman tar över vd-rollen från Elevens grundare Michael Gegerfeldt som går över till posten som Business Developer.

– När jag lämnade vd-jobbet för fem år sedan var mitt mål att ägna mig åt affärsutveckling, vilket tyvärr inte hände på grund av flera omständigheter. I slutet av 2014 blev jag återigen vd med uppdraget att vända den negativa försäljningstrend som uppstått och samtidigt göra bolaget lönsamt återigen. Det har vi lyckats med och nu är det äntligen dags att öka takten igen, säger Michael Gegerfeldt.

Eleven meddelar även att riskkapitalfonden Verdane Capital går in med mer pengar för att finansiera företagets expansion och därmed blir majoritetsägare i Eleven. Verdane Capital har varit delägare i bolaget sedan år 2013. De är även delägare i bland annat Babyshop, Boozt, Caliroots och Royal Design.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.112