23948sdkhjf

Kissar i flaskor för att hinna med

Stressen på Amazon mycket hög – Anställda hinner inte gå på toa och får inte vara sjuka.

Anställda på Amazon har svårt att hinna med allt som ska göras och när de inte når målen blir de bestraffade. Det hävdar författaren James Bloodworth som gick in under täckmantel – wallraffade – på Amazons distributionscentral i brittiska Staffordshire.

Målet var att samla material till en bok om låga löner i Storbritannien. Han hävdar nu att de anställda vid distributionscentralen hade ett speciellt system där de kissade i flaskor för att inte förlora tid på att besöka toaletterna. Enligt utsago blir de nämligen bestraffade om de inte når de högt uppsatta målen.

James Bloodworths berättelser stämmer överens med resultaten från en separat undersökning utförd av plattformen Organise. Nästan tre fjärdedelar av de 241 anställda som intervjuades i undersökningen drar sig för att använda toaletten av rädsla för att inte hinna nå sina mål. En av de intervjuade sade att de undviker att dricka vatten för att inte behöva kissa så ofta.

Vissa vittnade också om att de blev varnade och bestraffade när de blev sjuka eller mådde dåligt på grund av graviditet.

De som intervjuades menade att de mådde betydligt sämre efter att de började jobba på Amazon.

Amazon har svarat att företaget inte känner igen sig i anklagelserna och att det finns flera förmåner med att jobba där.

– Vi fokuserar på att ge alla våra medarbetare en bra arbetsplats och förra månaden utsågs Amazon av Linkedin som den sjunde mest eftertraktade arbetsplatsen i Storbritannien och i USA tog vi förstaplatsen. Amazon erbjuder dessutom rundturer för privatpersoner på våra distributionscentraler så att kunder kan se vad som händer när de klickar på ”köp”, skriver företaget i en kommentar till Business Insider.

E-handelsjätten Amazons grundare Jeff Bezos är världens rikaste man. Hans förmögenhet uppskattades igår 16 april till 119 miljarder dollar enligt Forbes.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078