23948sdkhjf

Dags att anmäla alla brott

Nästa vecka är det dags att anmäla alla brott i butik.

Det är Svensk Handel som genomför sin årliga Säkerhetsvecka. Under vecka 17, 23-29 april, vill organisationen att landets alla handlare kraftsamlar och anmäler samtliga brott som sker i butiken. Syftet är att uppmärksamma handelns växande problem med brott, hot och stölder.

Trenden är negativ. Trots att brotten i handeln ökar anmäler handlarna allt färre brott.
Var 15:e sekund sker ett brott i en butik i Sverige. Sammanlagt innebär det stölder för cirka sex miljarder kronor. Svensk Handels statistik visar att stöldbrotten i butik ökat med 30 procent på tre år. Samtidigt visar siffror från BRÅ att butiksstölderna tvärtom minskar. Svensk Handel anser att det är en missvisande bild.
– Att stoppa den eskalerade brottslighet som hotar många handlare blir allt mer akut. Fakta och siffror spelar stor roll för att beslutsfattare verkligen ska förstå omfattningen av de problem som drabbar handeln”, säger Per Geijer, säkerhetschef på Svensk Handel, i en presskommentar.

För att underlätta anmälningsprocessen har Svensk Handel tagit fram en app där brott snabbt och enkelt kan anmälas. Under Säkerhetsveckan kommer Svensk Handel även att arrangera seminarier, möten och kampanj för att uppmärksamma säkerhetsfrågan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095