23948sdkhjf

Irländskt bolag köper Toys R Us

Smyths Toys köper kedjans verksamhet i Tyskland, Österrike och Schweiz.

Det irländska familjeägda leksakskedjan Smyths Toys ska köpa 93 fysiska butiker samt fyra nätbutiker från krisande Toys R Us i Tyskland, Österrike och Schweiz. Det meddelar det amerikanska företagets tyska dotterbolag. Ingen finansiell information om köpet har gått ut ännu.

Köpet innebär nästan en fördubbling av Smyths Toys, som i dagsläget äger 110 fysiska butiker samt e-handel i Storbritannien och Irland.

Innan förvärvet blir av måste det godkännas av amerikansk domstol samt berörda myndigheter.

En leksaksjätte i kris

I mars ansökte Toys R Us om konkurs och företaget meddelade dessutom att verksamheten i USA ska avvecklas. I början av april lades den amerikanska e-handeln ner. Avveckling pågår även i Storbritannien, Frankrike, Polen och Spanien.

För tillfället pågår en crowdfunding-kampanj på Gofundme med målet att rädda Toys R Us. Den har i skrivande stund dragit in drygt 200 miljoner dollar. Målet är att nå en miljard.

Toys R Us verksamhet i Skandinavien och Norden drivs av danska Top-Toy och har inte påverkats av turbulensen hittills. I regionen finns 71 butiker. Top-Toy driver även leksakskedjan BR.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094