23948sdkhjf

RNB tror på delningsekonomi – Investerar i e-handelsbolag

Modekoncernen går in i e-handelsbolaget Hyber.

Via nya initiativet Retailers Lab, samägt av RNB och Wellstreet, förvärvar modekoncernen RNB Retail and brands 10 procent av e-handelsbolaget Hyber. Investeringen är Retailers Labs första och följer även på att rikskapitalbolaget Wellstreet redan tidigare tilldelat Hyper extern finansiering om över 3 miljoner kronor.

Hyber är en plattformen där föräldrar kan abonnera på utvalda barnprodukter. Efter RNBs investering ska plattformen börja erbjuda ytterplagg för uthyrning från RNBs dotterbolag Polarn O. Pyret.

- Vi ser fram emot samarbetet med Hyber då Polarn O. Pyrets högkvalitativa plagg passar denna typ av verksamhet väl med vårt mål om tre barn i varje plagg. Plaggens livslängd har alltid varit en central fråga för oss och i och med samarbetet med Hyber får vi nu möjligheten att förlänga livet på ytterligare fler plagg, säger Nanna Hedlund vd på Polarn O. Pyret och styrelseledamot i Retailers Lab i en kommentar.

Polarn O. Pyrets marknads- och e-handelschef Petra Stenecker har även valts in i
Hybers styrelse.
- Att få in RNB som ägare gör att vi kan ta bolaget till en helt ny nivå med den kraft,
kompetens och erfarenhet de tillför. Nu lanserar vi Polarn O. Pyret på Hyber, vilket
stärker vårt erbjudande för familjer över hela Sverige och bidrar till att vi tar en
ledande marknadsposition, säger Douglas Heidergren, vd på Hyber.

- Vi ser en enorm potential i uthyrningsmarknaden och Hyber har redan bevisat att modellen fungerar. Det är superkul att få bekräftelse och uppbackning från detaljhandelsveteranerna på RNB som nu satsar med oss när Hyber ska växla upp,säger Mikael Wintzell, vd och medgrundare till Wellstreet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094