23948sdkhjf

Tillfälligt för Svenskt Tenn

Det anrika inrednings- och textilföretaget öppnar pop up-butik.

Svenskt Tenn öppnar i vecka tillfällig butik på varuhuset Stockmann i Helsingfors. Butiken håller öppet till i slutet av september, 28 september, och den tillfälliga butiken sammanfaller även med två utställningar om företaget, grundaren Estrid Ericson och formgivaren Josef Frank. Från i slutet av maj visar Hanaholmens kulturcentrum och Didrichsens konstmuseum varsin utställning om Svenskt Tenns samtida formgivning och historia.

Svenskt Tenns grundare Estrid Ericson och formgivaren Josef Frank skapade tillsammans en inredningsfilosofi som är aktuell än idag. Den utgör en helhet som vi vill lyfta fram, snarare än enskilda föremål eller mönster. Därför är de båda utställningarna som äger rum parallellt minst lika viktiga som pop-up-butiken i sig. De bidrar till att sätta varje produkt i ett större sammanhang, säger Thommy Bindefeld, marknadschef på Svenskt Tenn i en kommentar.

Konceptet att ha butik i samklang med utställning har Svenskt Tenn provat tidigare, i samband med den stora Josef Frank-utställningen på MAK i Wien under 2016 och 2017.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078