23948sdkhjf

Ger snabbleverans av blommor

Start up-bolaget Airmee ingår stort samarbete med Euroflorist om snabba hemleveranser av blommor.

Startup-bolaget Airmee erbjuder en teknik som enligt företaget kan göra sista milen-leveranser upp till 10 gånger så effektiva som andra lösningar. Den går ut på att företagets fordonsflotta uppdateras i realtid. Det leder till att varor kan levereras inom en dag i hela Sverige samt inom en timme i Stockholm. Airmees teknik är baserad på forskning från Kungliga Tekniska Högskolan, KTH.

Företaget har nu ingått ett nytt samarbete med blomsterföretaget Euroflorist om att leverera företagets blommor i Sverige.

– Det här är ett stort åtagande och vi är glada över att Euroflorist valde oss bland flera olika leverantörer. Med vår flotta på över 50 fordon och forskningsbaserade teknologi som möjliggör kostnadseffektiva samma dag-leveranser från varulager över hela Sverige och även expressleveranser inom 1 timme har vi ett tjänsteerbjudande som har visat sig vara unikt och attraktivt på marknaden. Samarbetet innebär att blomleveranser för första gången i Sverige kan levereras inom korta tidsintervall under hela dagen och spåras i realtid av mottagaren, säger Julian Lee, vd på Airmee.

– Efter en pilotfas med otroligt positivt gensvar från både Euroflorist och deras kunder visade vi att vi kommer kunna hantera den flexibilitet som krävs och även toppar med 1000-tals leveranser vissa dagar som kännetecknar blombranschen. Euroflorist är också ett företag med verksamhet i över 10 länder i Europa så det är extra kul att det finns möjlighet att växa internationellt tillsammans med dem.

En leverans från Airmee aviseras till mottagaren via SMS. Genom en länk kan mottagaren sedan följa leveransen i realtid, ändra leveranstid och returnera varor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109