23948sdkhjf

Ny byggs Mörby centrum om

I höst drar arbetet igång med att bygga om köpcentrumet – gör plats för 45 nya butiker och byter namn till Danderyds centrum.

När projektet är slutfört kommer köpcentrumet i Mörby Centrum  som även byter namn till Danderyds centrum – att ha en utökad kommersiell yta om 15 000 kvadratmeter och antalet butiker kommer att gå från 55 till 100. Dessutom ska fler attraktiva utemiljöer skapas i och utanför köpcentrumet, liksom två nya kontorshus och nya bostäder.

Tidigare har ett kontorshus och ett parkeringshus byggts i moderniseringen av Mörby Centrum och i höst kommer alltså arbetet igång med att bygga om självaste köpcentrumet. Först ut är den södra delen.

Omvandlingen genomförs etappvis och vi fortsätter nu med södra delen av det befintliga köpcentrumet. Det handlar om cirka 20 000 kvadratmeter som byggdes på 60- och 70-talet, och en investering på drygt 400 miljoner kronor, säger Bo Jansson, fastighetschef på Skandia Fastigheter.

Köpcentrumet ska dels moderniseras och dels ska en tidigare avställd yta om 2 600 kvadratmeter öppnas för kommersiella verksamheter. Den södra entrén kommer att få en glasinklädd påbyggnad om 500 kvadratmeter.

Danderyds kommun har tecknat ett nytt 10-årigt avtal för Mörby centrum. I kommunens service till invånarna ingår bland annat ett utökat bibliotek och ett stort kontaktcenter i den nya entrédelen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062