23948sdkhjf

Swipbox till Gränbystaden

Får landets största självbetjäningsstation för uthämtning av paket.

Nu lanseras danska Swipbox system för uthämtning av paket i Uppsalabaserade Gränbystaden. Det är ett steg i fastighetsägaren Atrium Ljungbergs arbete med att integrera den fysiska handelsplatsen med e-handel samt att möta e-handelskundernas efterfrågan på snabb leverans och mer bekväma uthämtningsställen.

Swipbox system består av skåp där paket avlämnas. De kan sedan hämtas upp med hjälp av en kod när det passar kunden bäst. I Gränbystaden finns nu 120 skåp, vilket gör det till den största självbetjäningsstationen i Sverige. Hittills har DHL Express och DHL Parcel anslutit sig till skåpen men förhoppningen är att snart kunna ta emot paket från ännu fler distributörer.

– E-handeln ökar och är numera ett naturligt sätt att shoppa på för många människor. Gränbystaden ska bli Uppsalas andra stadskärna med både handel, kontor och boende. För oss är det självklart att integrera e-handeln med den fysiska handeln och på så sätt öka vårt erbjudande till Uppsalaborna, säger Jan Hammarling, marknadsområdeschef i Gränbystaden.

Utlämningsskåp med självbetjäning kommer att installeras på flertalet publika platser i Sverige och finns bland annat på vissa dagligvarubutiker och köpcentrum. Trenden visar också att tjänsten kommer att expandera allt mer i landet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11