23948sdkhjf

NTG sålde godis för 18,7 miljoner

Försäljningen till Norge och Finland drog upp siffrorna – ökade omsättningen med 237 procent, men resultatet minskade.

E-handelsbolaget Net Trading Group, NTG, som bland annat driver nätbutiken Maxgodis.se och dess finska motsvarighet Maxikarrki.fi, visar upp en rejäl ökning i omsättningen för det första kvartalet 2018: 18,7 miljoner kronor. Det innebär en ökning med cirka 237 procent från 5,5 miljoner under motsvarande period år 2017.

I mars 2018 slog NTG omsättningsrekord, då bolaget drog in 7,27 miljoner kronor.

I företagets kvartalsrapport framgår bland annat att den finska försäljningen var högre än förväntat. Dessutom har försäljningen till Norge fått en ordentlig boost efter att den norska regeringen höjde sockerskatten i början av året. Det innebar att det blev billigare för norska konsumenter att handla sitt godis från Sverige istället. Det finns i nuläget inga planer på att sänka skatten, så företaget tror att försäljningen till den norska marknaden kommer att hålla i sig.

Ökad omsättning men minskat resultat

Trots den ökade omsättningen minskade NTG:s rörelseresultat från -0,1 miljoner kronor under det första kvartalet förra året till -1,1 miljoner i år.

– Första kvartalet visar en förlust som också är enligt våra prognoser. Orsaken till detta är att vår verksamhet på Åland som riktar sig till den finska marknaden inte kommer att vara kassaflödespositiv förrän slutet av 2018. Finland har börjat bidra rejält och därför lägger vi extra resurser för att boosta tillväxten ytterligare för att kunna ta en ledarroll på den finska marknaden. Våra prognoser visar fortfarande att vi konsoliderat kommer att visa ett positivt resultat för helåret 2018, kommenterar vd Morten Hansson i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172