23948sdkhjf

Rusta testar DNA mot brott

Ska testa DNA-märkning av utvalda varor – ”Vi har sett mycket goda resultat”

Rusta ska nu utvärdera effekten av att använda ButiksDNA för att förebygga rån, inbrott och stölder i sina butiker. Konceptet kommer att testas i några utvalda varuhus med fokus på stöldbegärliga varor.

– Vi på Rusta genomför nu ett test i utvalda varuhus där vi kommer att DNA-märka stöldbegärliga varor. Vi förväntar oss minskade stölder och att vi samtidigt får en bättre fyllnadsgrad för våra kunder, samt att ButiksDNA-märkningen hjälper Polisen att kunna binda beslagtaget stöldgods till stölder i våra varuhus, säger Niklas Allwin, Säkerhetsansvarig för Rustas varuhus.

– Vi har sett mycket goda resultat hos våra kunder med en väsentlig nedgång när det gäller antal stölder och rån i de butiker som använder ButiksDNA. Vi är naturligtvis mycket glada att även Rusta nu har beslutat sig för att testa vårt koncept och hoppas på ett mycket gott samarbete, säger Monika Johannesen, försäljningschef på säkerhetsföretaget Vindico som förser Rusta med ButiksDNA:t

ButiksDNA-konceptet består av två delar. Dels sprayas gärningspersoner med en unik DNA-kod i butiken vilket gör att de sedan kan knytas till stölden och dels märks varor med DNA som kan spåras tillbaka till butiken.

Artikeln är en del av vårt tema om Teknik.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094