23948sdkhjf

Årets Stadskärna utsedd

Långsiktig plan gör Linköping till vinnare.

Linköping vann när organisationen Svenska Stadskärnor delade ut utmärkelsen Årets Stadskärna igår kväll. De andra finalisterna var Eskilstuna och Örnsköldsvik. Motiveringen till Linköpings vinst lyder:

”Årets Stadskärna 2018 går till den stad som har arbetat långsiktigt och lyckats behålla och förnya centrum genom att ta ut svängarna. Stadens aktörer har funnit varandra och hjälper varandra med värme, omtanke och generositet. Staden vill inspirera sin publik och säger; Kom till mig, njut av mat, möten och service på trivsamma stråk och mötesplatser. Staden har på ett briljant sätt färgsatt sin miljö, så att alla ser, känner och upplever när det sker saker på stan."

"Årets Stadskärna 2018 – gör´t med hjärtat!”

– Linköping uppfyller väl kriterierna för Årets Stadskärna. Utmärkelsen delas ut till den svenska stad eller ort som visar på störst framsteg, utveckling och förnyelse av centrum. Det ska bygga på samarbete mellan både privata och offentliga aktörer, vilket Linköping har gjort på ett föredömligt sätt under många år, säger Eva Hägglund, vice ordförande i Svenska Stadskärnor samt en av jurymedlemmarna, i ett pressmeddelande.

Tillsammans arbetar representanter från kommunen, fastighetsägare och Cityföreningen med en långsiktig plan för att skapa en attraktiv och expansiv stadskärna i Linköping.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095