23948sdkhjf

De stoppar en miljon sugrör - för miljön

Hotellkedjan vill minska sin klimatpåverkan.

Hotellkedjan Scandic vill dra sitt strå till stacken för miljön och slutar att använda sugrör och cocktailpinnar på alla hotell inom koncernen. Dessutom byts take away-locken i plast ut mot ett mer miljövänligt alternativ. Man har tidigare under året också bytt ut alla tandborstar i plast mot tandborstar i bambu.

Thomas Fankl, Director F&B Scandic Sweden:
Detta är ett viktigt steg för Scandic. Vi är branschledande inom hållbarhet och känner rättmätig stolthet över det exempel vi satt med ”Häng-upp-handduken” och vår kamp för att minska matavfallet. Sugrör och cocktailpinnar av plast, tillsammans med plastlocken till kaffemuggarna, är produkter som tillverkats av fossilt bränsle som utgör ett slöseri med planetens resurser och är svåra att återvinna. Det är hög tid för oss att sluta använda dem.

Totalt är det runt 1,3 miljoner sugrör och 120 000 cocktailpinnar som försvinner från kedjans kretslopp på årsbasis. Man kommer dock att erbjuda miljövänliga sugrör i sina barer och restauranger till gäster som behöver dem, till exempel de med särskilda behov.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.082