23948sdkhjf

H&M ändrar storlekar efter massiv kritik

”Ett skifte till den nya europeiska storleksstandarden kommer inte att gynna vår kund i nuläget”, skriver kedjan till Habit.

Flera brittiska medier, däribland branschmediet Draper´s Record, skriver att H&M nu ska ändra storlekarna på damkläder efter år av klagomål, också på sociala medier.

Anledningen till klagomålen är att H&M:s plagg ofta uppfattats som mindre än den angivna storleken. Enligt flera brittiska tidningar väntas nu storlekarna anpassas enligt brittiska mått och ett plagg från H&M som tidigare haft märkningen UK 12 får nu istället etiketten UK 10.

- I England har vi nyligen uppdaterat storleksmärkningen för att anpassa vår kund och hur storleksmärkningen generellt sett ser ut på den engelska marknaden. Men måttlistorna är fortfarande desamma, säger Amanda Larsson, presskontakt för H&M till Habit.

Hon skriver i ett mejl till Habit att ”alla H&M:s avdelningar har en uppsättning mått som skapas utifrån data baserade på den globala befolkningens mått. Dessa mått jämförs sedan med storleksstandarder från varje land och anpassas vid behov för att ge det bästa storleksspannet för våra kunder”

På frågan om H&M inte planerar att följa den nya europeiska storleksstandarden som nyligen togs fram och presenterades i höstas så svarar Amanda Larsson att;

- Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra kundupplevelsen med vårt nuvarande storlekssystem så att våra kunder enkelt kan hitta sin storlek. Vi tror därför inte att ett skifte till den nya europeiska storleksstandarden kommer att gynna vår kund i nuläget.

Enligt The Guardian har den svenska klädkedjan fram till nu haft europeiska storlekar vilka generellt har varit mindre. En europeisk storlek 38 har ofta gått under benämningen UK 12 vilket för många andra kedjor är och har motsvarat en UK 10.

H&M har börjat ändra storlekarna på etiketterna men kedjan menar att kunderna kan förvänta sig en övergångsperiod innan alla etiketter är samstämmiga med den nya storleksmärkningen. 

I september i fjol kommunicerades en ny standard för storleksmätning och grundtanken är att det ska finnas en gemensam, europeisk standard för storleksmätning.

Läs mer om: H&M
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093