23948sdkhjf

Donald Trump till ny attack - nu är handelskriget nära

Presidenten svingade vilt om handeln på twitter och fördömdes direkt.

Donald Trump vilar inte på hanen, utan tryckte av en ny skottsalva på twitter i samband med G7-mötet. När han drog sig ur slutdokumentet i sista stund och dessutom twittrade saker som: ”Jag är ledsen, vi kan inte låta våra vänner, eller fiender, utnyttja oss inom handeln längre. Vi måste sätta amerikanska arbetare först!” och gick till hårt angrepp på såväl Kanada som Tyskland så är nu ett handelskrig mycket nära förestående.

Några andra ”tweets” från presidenten, som inte minst hade synpunkter på USA:s Nato-kostnader, löd:
”USA kommer inte att tillåta andra länder att införa massiva avgifter och handelsbarriärer mot sina bönder, arbetare och företag, samtidigt som de för in sina produkter skattefritt i vårt land. Vi har stått ut med handelsmisshandeln i årtionden – det räcker nu”.

"Väldigt oärligt och svagt"

Han attackerade även Kanadas premiärminister, Justin Trudeau i handelsfrågan:
”Han var så ödmjuk och timid under vårt G7-möte, bara för att sedan hålla en presskonferens efter att jag åkt och säga att USA:s tullavgifter är en förolämpning och att han inte kommer att låta sig hunsas . Väldigt oärligt och svagt. Våra tullavgifter är ett svar på hans 270 procent på mjölkprodukter”.

Och om Tyskland, som kritiserat Trumpregeringens stål- och aluminiumtullar:
”Vi skyddar Europa (vilket är bra) till en stor ekonomisk förlust och blir sen orättvist attackerade kring handel. Förändring är på väg!”

Kanada fördömer

Kanadas utrikesminister, Chrystia Freeland fördömde därefter Trumps utspel.
- Kanada utövar inte diplomati genom "ad hominem" (personangrepp). Och vi avstår särskilt från detta när det gäller nära allierade, säger hon till Reuters.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079