23948sdkhjf

Nu är det klart: Göteborgs Kex flyttar till Lettland

En 130-årig era går i graven.

Göteborgs Kex i Kungälv flyttar till Riga i Lettland. Det meddelar ägaren Orkla i ett pressmeddelande. Fram till 2022 kommer dock produktionen att fortsätta som vanligt i Kungälv.

Flera olika alternativ har värderats och det är nu beslutat om en flytt av produktionen i Kungälv till en ny och modern fabrik som ska byggas utanför Riga. Flytten sker inte förrän 2022, vilket ger oss god tid att stötta våra medarbetare inför framtiden. De fackliga förhandlingarna som inleddes i början på året är nu avslutade, säger Malin Jennerholm, vd för Orkla Confectionery and snacks Sverige.

Omkring 350 personer arbetar i dag i fabriken i Kungälv. Vid flytten kommer produktutvecklingen att stanna kvar på orten och enligt Orkla är ambitionen att ingen ska stå utan sysselsättning när produktionen väl flyttar.

Göteborgs kex produktion i Kungälv startade 1888 och produkterna som tillverkas på anläggningen i dag omfattar bland annat Ballerina, Mariekex och Singoalla. Sedan 1994 är man en del av Orkla Foods, som 2013 slog samman OLW och Göteborgs kex för att bilda Orkla Confectionery and snacks Sverige.

Kommentera en artikel (2)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109